Μαθήματα της σχολικής μονάδας: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ)

Σελίδα:  1  2  3  ()

science

Η "επιστημονική μέθοδος" μελέτης των φυσικών επιστημών είναι ένας οργανωμένος τρόπος (μέθοδος) για να βρείτε το "γιατί συμβαίνει κάτι" ή τον τρόπο που συμβαίνει κάτι.

Η Φυσική όπως και οι άλλες επιστήμες ασχολείται και μελετά τα Φαινόμενα.

Ο Όμιλός μας αποτελείται από 23 μαθητές Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης Γυμνασίου, λειτουργεί στο Πρότυπο Γυμνάσιο της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, κάθε Παρασκευή, 14.15 - 15.45 μ.μ. Υπεύθυνη καθηγήτρια: Γκόνου Ελένη (φιλόλογος).

Μια κωδικοποίηση χαρακτήρων αποτελείται από έναν κώδικα που συσχετίζει ένα σύνολο χαρακτήρων όπως πχ οι χαρακτήρες που χρησιμοποιούμε σε ένα αλφάβητο με ένα διαφορετικό σύνολο πχ αριθμών , ή ηλεκτρικών σημάτων, προκειμένου να διευκολυνθεί η αποθήκευση ,διαχείριση κειμένου σε υπολογιστικά συστήματα καθώς και η μεταφορά κειμένου μέσω τηλεπικοινωνιακών δικτύων.

Η λέξη κρυπτογραφία (αγγλ.: cryptography) προέρχεται από τα συνθετικά «κρυπτός» + «γράφω» και είναι ένα διεπιστημονικό γνωστικό πεδίο που ασχολείται με τη μελέτη, την ανάπτυξη και τη χρήση τεχνικών κρυπτογράφησης και αποκρυπτογράφησης με σκοπό την απόκρυψη του περιεχομένου των μηνυμάτων.

What happened to Pompeii in AD 79?

ΕΝΟΤΗΤΑ 3: ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ, ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ

Ο όμιλος Μαθηματικών της Β Γυμνασίου θα λειτουργήσει με την μέθοδο των Μαθηματικών Κύκλων: θα ορίσουμε ομάδες οι οποίες θα έχουν μια σταθερή σύνθεση και θα δημιουργήσουμε ένα πρωτάθλημα, θα λύνουμε ασκήσεις διεθνών μαθηματικών περιοδικών και θα διασκεδάζουμε με πολλά και καλά Μαθηματικά.

Σελίδα:  1  2  3  ()