Χρησιμότητα των διδαγμάτων των προφητών στη ζωή μας

Page 1

ΤΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΩΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ Β’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2016 – 2017


Μαρία Π., Β3 : «Με όλα αυτά που έμαθα για τους προφήτες και για τον προφήτη που εργάστηκα, έμαθα για τη ζωή τους και για το πώς ζούσαν, δηλαδή για την καθημερινότητά τους. Πήρα πολλά μαθήματα ζωής μέσα από τα λόγια και τα κηρύγματά τους και το βασικότερο από όλα πως βοηθούσαν και αγαπούσαν τον συνάνθρωπό τους ανεξάρτητα τι ήταν. Έκαναν πιο εύκολη τη ζωή τους και έδινανα λύσεις και συμβουλές για τις δυσκολίες και τα προβλήματά τους. Τέλος όλοι μας μπορούμε να μάθουμε πράγματα μέσα από τη ζωή, τα θαύματα και τη διδασκαλία τους για να τα εφαρμόζουμε καθημερινά».


Νικόλας, Β3 : «Μου άρεσαν όσα έμαθα για τους προφήτες. Έμαθα, για παράδειγμα, για τον προφήτη Δανιήλ ότι είναι ένας από τους τέσσερις μεγάλους προφήτες, ότι γεννήθηκε στην άνω Βηθαρά και στενοχωρέθηκα όταν διάβασα πως για χάρη του Θεού τον έβαλαν στο λάκκο με τα λιοντάρια. Αλλά θαύμασα το θάρρος του να μείνει σταθερός στο θέλημα του Θεού και θέλω να τον μιμούμαι κάθε φορά που πρέπει να παίρνω τέτοιες σοβαρές αποφάσεις». Νομική Τσ., Β3 : « Ο προφήτης που μελέτησα με βοηθά να καταλάβω ότι ο Χριστός είναι δίπλα μας όποτε τον χρειαζόμαστε».

Νικόδημος Σκ., Β3 : «Ο προφήτης Αββακούμ μίλησε για τη δικαιοσύνη, πράγμα που με έκανε να ξανασκεφτώ, «είμαι δίκαιος;». Η ερώτηση αυτή είχε απάντηση «όχι», αφού πολλές φορές είχα αδικήσει τους συμμαθητές μου και τους φίλους μου. Γι αυτό έβαλα στόχο να γίνω πιο δίκαιος και να μην αφήνω καμμία αδικία να περάσει απαρατήρητη, χωρίς να εξαλειφθεί. Τέλος, θέλω να βοηθήσω ώστε όταν βλέπω μια αδικία, να επεμβαίνω και να λέω το σωστό και το δίκαιο, να το εφαρμόζω και να μαθαίνουν οι άλλοι με το παράδειγμά μου, στη ζωή μου, στο σχολείο, στο δρόμο».


Σάββας Τρ., Β3 : «Ο προφήτης Οβδιού εξαγγέλλει ότι δεν πρέπει να πειράζουμε το συνάνθρωπό μας χωρίς λόγο γιατί μετά θα έχουμε την ίδια τύχη. Αυτό με βοηθάει γιατί καμμία φορά παρεκτρέπομαι και δεν θέλω να τιμωρηθώ…».

Αναστασία Τσ , Β3 : «Ο προφήτης Βαρούχ μιλάει καθαρά για την ενανθρώπιση του Κυρίου Ιησού Χριστού. Έχω χαρά γιατί οι προφήτες μας βοήθησαν να δούμε με άλλα μάτια, φωτεινά και καθαρά, τα γεγονότα της σωτηρίας». Ειρήνη Τ., Β3 : «Η ζωή και τα διδάγματα των προφητών με δίδαξαν τη ζωή του Θεού, την αγάπη Του, τον τρόπο να τον πλησιάζω τον Θεό με αγάπη, Μετάνοια και Πίστη. Είμαι πολύ χαρούμενη που έμαθα για τον προφήτη Ιερεμία, που ανήκει στην ομάδα των προφητών που μιλάνε για την αγάπη του Θεού». Σαββίνα Σδρ., Β3 : «Τα διδάγματα των προφητών μας δίδαξαν πώς να καταλαβαίνουμε κάποια γεγονότα της ζωής του Χριστού, μας δίδαξαν ότι ο Θεός μας χαρίζει ειρήνη, αγάπη και συμπόνια ανάμεσά μας και μας παροτρύνουν να αλλάξουμε τρόπο ζωής και να μιμούμαστε τη ζωή του Θεού. Ο προφήτης που μελέτησα με διδάσκει καθημερινά να προτιμώ τη δικαιοσύνη και να μαι πρόθυμη να αγαπώ τον Θεό και να ακούω τις συμβουλές Του».


Χρυσοπηγή Ρ., Β3 : « Ο προφήτης Μαλαχίας μιλάει για τη Δευτέρα Παρουσία και ότι θα έρθει σαν κριτής για να κρίνει τους ανθρώπους ανάλογα με τις αμαρτίες τους και τις ψυχές των ανθρώπων. Αυτό εμένα με βοηθάει ώστε από εδώ και πέρα να προσέχω στη ζωή μου να είμαι καλή, ειλικρινής και όταν έρθει η ώρα να με κρίνει ο Κύριος να με πάρει κοντά Του να ζω για πάντα και να τον μιμούμαι για να ζω κι εγώ μαζί Του Θεανθρώπινο πρόσωπο».

Μιχάλης Μ., Β3 : «Κατάλαβα τι είναι ο Χριστός, Θεάνθρωπος, και μου έδειξε πως μ΄ αγαπά τόσο που με κάνει κι εμένα αν θέλω θεανθρώπινο πρόσωπο». Σαββίνα Π., Β3 : «Οι προφήτες με βοήθησαν να σκεφτώ πολύ καλά πόσο ευγενική, καλόκαρδη και σωστή πρέπει να είμαι στη ζωή μου. Μ΄ αυτόν τον τρόπο διδάχτηκα από εκείνους πώς πρέπει να ζω και να συμπεριφέρομαι σύμφωνα με το θέλημα του Θεού». Ειρήνη Π., Β3 : «Οι προφήτες μας έδωσαν τα μηνύματα του Θεού για να έχουμε ειρήνη μέσα μας και γύρω μας. Μας βεβαιώνουν πως κάποια μέρα θα έρθει κοντά μας και θα ζούμε μαζί Του για πάντα».


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.