Φύλλο εργασίας

Εικονίδιο ηΔραστηριότητας Οι δραματικοί ποιητές

Να συμπληρώσετε τα κενά με την πληροφορία που απαιτείται.

Ο Αισχύλος γεννήθηκε στην ______________ το 525 π.Χ. Πολέμησε γενναία στον __________________ και στη ________________ κατά των Περσών. Έγραψε _____ (αριθμός) τραγωδίες από τις οποίες σώζονται οι ____. Κέρδισε _______ νίκες στους δραματικούς αγώνες που συμμετείχε. Εισήγαγε τον ____________ υποκριτή και ελάττωσε την έκταση των _____________ μερών της τραγωδίας. Επίσης μείωσε τους άνδρες του χορού από _______ σε ________. Πέθανε το 456 π.Χ. στη _________ της _____________.

 

 

Να συμπληρώσετε τα κενά με την πληροφορία που απαιτείται.

Ο Ευριπίδης γεννήθηκε στη ________________ το 485 π.Χ. Έγραψε _____ δράματα από τα οποία σώθηκαν ________ τραγωδίες. Κέρδισε _______ νίκες στους δραματικούς αγώνες που έλαβε μέρος και μια μετά το θάνατό του. Στις καινοτομίες του ανήκουν οι μεγάλοι ______________στους οποίους εκτίθεται η προϊστορία της δράσης. Εισήγαγε τον _____ ___________ θεό για τη λύση της δραματικής πλοκής και έκανε χρήση του μηχανήματος της ___________. Ακόμη περιόρισε την έκταση των _______________ και αύξησε τις _______________. Πέθανε στην ______________ της __________ το 441 π.Χ.

 

 

Να συμπληρώσετε τα κενά με την πληροφορία που απαιτείται.

Ο Σοφοκλής γεννήθηκε στον ________ ___________ της Αθήνας το 496 π.Χ. Διδάχτηκε μουσική από τον περίφημο μουσικοδιδάσκαλο _______________. Οι Αθηναίοι τον εκτιμούσαν πολύ και τον εξέλεξαν ________________ μαζί με τον _______________ στην εκστρατεία της _______________ το 441-440 π.Χ. Είχε φίλους εξέχουσες προσωπικότητες της εποχής του, όπως τον _____________ , τον _______________ και άλλους. Στα τελευταία χρόνια της ζωής του ο γιος του κίνησε δίκη εναντίον του για ___________ με σκοπό να τον θέσει υπό απαγόρευση. Έγραψε _____________ δράματα από τα οποία σώθηκαν μόνο _________. Για την παρουσίαση των τραγωδιών του αύξησε τον αριθμό των χορευτών από ________ σε _______. Παράλληλα μείωσε την έκταση των ­­­­­______________ και αύξησε τα ________________ μέρη. Διέσπασε τη διδασκαλία μιας συνεχόμενης _________________ με κοινή υπόθεση σε τρεις διαφορετικές τραγωδίες με ξεχωριστή υπόθεση. Εισήγαγε επίσης τη __________________ με την κατασκευή μεγάλων πινάκων που στηρίζονταν στις ___________________. Πέθανε το 406 π.Χ. στην Αθήνα.

 

Συνεχίστε μόνοι σας για τον Αριστοφάνη.

Εμπλουτίστε την παρουσίαση σας με εικόνες που αντιστοιχουν στα έργα του κάθε ποιητή