Νέα του δικτυακού τόπου

 
 
Picture of ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΛΟΝΙΚΙΔΗΣ
Μια πρόταση ως χείρα βοήθειας
by ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΛΟΝΙΚΙΔΗΣ - Παρασκευή, 2 Μάρτιος 2007, 7:24 μμ
 
Γεια σας παιδιά! (που λέει ο λόγος ...χεχε)

Ειλικρινά χθες το βράδυ ήθελα να δω πώς θα αντέξει το chat του moodle πάνω από 15-20 άτομα.
Δεν άντεξε κι αυτό είναι αναμενόμενο, αφού για κάθε άτομο η βάση δεδομένων (database ή db σύντομα) φορτώνεται με πάρα πολλές εγγραφές για κάθε άτομο που συμμετέχει και θέλει βέβαια κάποιο χρόνο να διεκπεραιώσει όλες αυτές τις εγγραφές.

Παίζουν βέβαια και άλλα ζητήματα ρόλο, όπως η κίνηση (traffic) του διακομιστή (server) που φιλοξενεί την πλατφόρμα αυτή, το εύρος κίνησης δεδομένων (bandwidth) που επιτρέπεται στο συγκεκριμένο διακομιστή κ.ά. διαβολικά με πολλές λατινικές συντομογραφίες ...

Εφόσον διαρκεί το πρόβλημα αυτό θα υπάρξει πρόβλημα σε κάποια μέλη που θα θέλουν chat και δεν θα το έχουν.

Προτείνω λοιπόν το εξής για όσα μέλη του μαθήματος θα ήθελαν να εξοικειωθούν με τις λειτουργίες chat και forum.

Στο δικτυακό τόπο που διαχειρίζομαι μαζί με άλλους συναδέλφους http://eduportal.gr υπάρχει chat (αρχική σελίδα πάνω δεξιά) αλλά και φόρουμ (σύνδεσμος στα μενού πάνω-κάτω και σε άλλα σημεία της αρχικής σελίδας)

Όσοι και όσες λοιπόν θα θέλατε να εξοικειωθείτε με τις λειτουργίες αυτές και δεν θέλετε να επιβαρύνετε τον διακομιστή του μαθήματος, μπορείτε ελεύθερα να χρησιμοποιήσετε αυτά του eduportal.gr

Βέβαια όπως και σε κάθε διαδραστικό διαδικτυακό τόπο χρειάζεται να εγγραφείτε πρώτα ως μέλη.

Πάντως εγώ καταθέτω εδώ την πρότασή μου κι εφόσον το επιθυμείτε και συμφωνούν και οι εκπαιδευτές, οι λειτουργίες του eduportal είναι στη διάθεσή σας.
Αν μάλιστα χρειαστείτε και ιδιαίτερα "δωμάτια" στο chat ή ιδιωτική συζήτηση στο φόρουμ just name it...

Τονίζω πως η προσφορά μας είναι για την εξοικείωση των μη έμπειρων μελών με σκοπό να συμμετέχουν στη συνέχεια με μεγαλύτερη αυτοπεποίθεση στα θέματα αυτού του μαθήματος.
 
Picture of Νίκη Λαμπροπούλου
Απάντηση: Μια πρόταση ως χείρα βοήθειας
by Νίκη Λαμπροπούλου - Παρασκευή, 2 Μάρτιος 2007, 8:36 μμ
 

Ευχαριστούμε Γιάννη!΄

όπως μόλις κατέθεσες, τα προβλήαμτα αυτά δε λύντονται ούτε από εμάς, ως -εκπαιδευτές, ούτε από τους τεχνικούς, και σε καμία περίπτωση δεν είναι πρόβλημα των συμμετεχόντων! εξαρτάται από τον κρατικό προϋπολογισμό, να πληρωθούν αυτοί που δουλεύουν στο ΠΣΔ και είναι απλήρωτοι, να αγοραστούν γρήγορα μηχάνήματα, και το κυριότερο, να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι στα θέματα της διαδικτυακής εκπαίδευσης και της δυναιμκότητάς της για επαγγελματική επιμόρφωση και δια βίου μάθηση!

Παραδείγματα: Υπάρχει ο νόμος ΔΟΑΤΑΠ που απαγορεύει την έκδοση πιστοποιητικό από εκπ/κό οργανισμό εκτός αν το γράφει το καταστατικό του. Το ΠΙ έχει αφήσει τα προγράμματα ΤΠΕ απο το 2001, όπως φαίνεται πό την ιστοσελίδα του. Αυτο γίνεται όταν πολλές χώρες εξάγουν διαδφικτυακή εκπαίδευση και εμείς έχουμε πολλές δυνατοτητες να το κάνουμε για τις βαλκανικές χώρες.