Οι επιστολές του μικρού πρίγκιπα

Επιστολές

Επιστολές

Οι επιστολές που έστειλε ο μικρός πρίγκιπας στους κατοίκους των πλανητών που επισκέφτηκε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του.

Αξιότιμε επιχειρηματία,

Σας γράφω αυτήν την επιστολή για να σας δείξω ότι σας έχω στη σκέψη μου καθώς ανησυχώ για την υγεία σας, μια που είστε συνεχώς απασχολημένος από την καταγραφή των αστεριών και την πολλή δουλειά.

Γνωρίζω ότι είστε πολύ σοβαρός άνθρωπος και δε θέλετε να χάνετε τον χρόνο σας άδικα. Ωστόσο θα ήθελα να σας συμβουλεύσω να χαλαρώσετε με την καταμέτρηση των αστεριών για να μπορέσετε να τα παρατηρήσετε και να θαυμάσετε την ομορφιά τους. Πραγματικά πιστεύω ότι θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε την κούραση και να χαρείτε την ομορφιά της περιουσίας σας.

Ευελπιστώ να τα πούμε σύντομα στον πλανήτη σας.

 --------------------------------------------------------------------------------------------------

Αγαπητέ μου φανανάφτη,

            Σου στέλνω αυτό το γράμμα για να μοιραστώ μαζί σου τα νέα μου και κάποιες σκέψεις . Πάει καιρός απ’ το ταξίδι μου στον πλανήτη σου , δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι για σένα ούτε καν αν θα έχεις χρόνο να διαβάσεις την επιστολή μου . Εγώ ολοκλήρωσα τις περιηγήσεις μου και επιστρέφω στον δικό μου πλανήτη . Μου είχε λείψει άλλωστε !

            Κάθε βράδυ καθώς κοιτάζω τον έναστρο ουρανό το μυαλό μου πάει σε εσένα . Ξέρεις απ’ όσους ανθρώπους γνώρισα στα ταξίδια μου εσύ είσαι ο μόνος που έχει αφιερώσει τόσο πιστά τη ζωή του στο καθήκον και στο χρέος της δουλειάς τους , σε σημείο που να περιστρέφεται όλη του η ζωή γύρω από τον εαυτό του . Από τη μία αυτό δείχνει ότι δεν είσαι καθόλου εγωιστής , αλλά απόλυτα υπεύθυνος και ανιδιοτελής . Από την άλλη όμως , έχεις υποταχθεί τυφλά σε μια απρόσωπη διαταγή , που δεν σου επιτρέπει να χαρείς την ζωή σου . Σκέφτηκα λοιπόν , όταν σε επισκεφθώ ξανά , να σου φέρω ως δώρο κάτι που βρήκα στον πλανήτη Γη . Είναι μια αυτόματη λάμπα που θα ρυθμίζεις εσύ κάθε πότε θα αναβοσβήνει . Έτσι θα έχεις χρόνο για όσα θες να κάνεις και κυρίως για τον ύπνο που τόσο έχεις στερηθεί .

            Ελπίζω να σου ακούγεται ενδιαφέρουσα η ιδέα μου . Θα περιμένω με χαρά και ανυπομονησία την απάντηση σου . 

Με αγάπη ,

Μικρός πρίγκιπας!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Αγαπητέ μεθύστακα,

Ελπίζω να είσαι καλά μετά από την επίσκεψη μου στον πλανήτη σου. Μαθαίνοντας την καθημερινότητά σου,  αποφάσισα να σου γράψω κάποιες συμβουλές για να μην ντρέπεσαι που πίνεις και να μη νιώθεις έτσι από εδώ και πέρα. Αρχικά για να γίνει αυτό πρέπει να σταματήσεις να πίνεις. Τότε ούτε θα νιώθεις ντροπή και ούτε θα πίνεις. Επίσης αφού το κάνεις αυτό, μπορείς να ασχοληθείς με κάτι πιο δημιουργικό, όπως να αρχίσεις να ζωγραφίζεις, να στέλνεις γράμματα ή να  φυτέψεις λουλούδια και να τα φροντίζεις σαν εμένα. Θα νιώσεις μεγάλη χαρά και αγάπη να τα δεις να μεγαλώνουν. Μετά  μπορείς να πάρεις το περιστέρι μου και να ταξιδέψεις  στη γη. Εκεί μπορείς να γνωρίσεις πολλούς ανθρώπους που αυτοί θα σε αγαπούν πολύ και θα σου μάθουν πολλά και διάφορα πράγματα. Ακόμη εσύ μπορείς να πας και να δεις  πολλά στην γη, που δεν τα γνωρίζεις, όπως αξιοθέατα   και χώρους διασκέδασης. Εύχομαι να σου αρέσουν οι ιδέες μου και να τις σκεφτείς. Είναι  πολύ ωραίο να δοκιμάζουμε αλλαγές.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Αγαπητέ ματαιόδοξε,

Θυμάσαι που είχα έρθει να σε επισκεφτώ στον πλανήτη σου; Μου άρεσε πολύ εκεί πέρα! Βέβαια κάποια πράγματα δεν μπορούσα να τα καταλάβω. Η αλήθεια είναι πως μπερδεύτηκα λίγο. Οι μεγάλοι πολλές φορές δεν βγάζουν νόημα. Όμως τώρα που νομίζω πως έβγαλα άκρη για αυτά που μου έλεγες, ήθελα να σου γράψω ένα γράμμα για να σε συμβουλέψω. Αρχικά, μπορεί να μην το έχεις πάρει χαμπάρι, αλλά, είσαι ο μόνος που μένεις στον πλανήτη σου και κανείς δεν σε ξέρει οπότε κανείς δεν μπορεί να σε θαυμάσει. Θα σε συμβούλευα να επισκεφτείς κι άλλους πλανήτες, ώστε να σε γνωρίσουν κάποιοι άνθρωποι, και τότε θα μπορέσουν να σε θαυμάσουν. Επίσης μία συμβουλή μου θα ήταν, μερικές φορές, όταν γνωρίζεις καινούργιους ανθρώπους, καλό είναι να ακούς τι έχουν να σου πουν, ακόμα κι αν δεν μιλάνε για εσένα ή για το πόσο όμορφος και πλούσιος άνθρωπος είσαι. Αυτό, αρέσει στους ανθρώπους και μπορεί να αρχίσουν να σε θαυμάζουν πιο πολλοί, άμα αρχίσεις κι εσύ να κάνεις αυτό που σου είπα. Τέλος πάντων, αυτά ήθελα να σου γράψω κι ελπίζω να ξανασυναντηθούμε σύντομα!

Με θαυμασμό,

Μικρός πρίγκιπας.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Αξιότιμε κύριε Γεωγράφε,

Είμαι ο μικρός πρίγκιπας που σας επισκέφτηκα πριν από λίγο καιρό. Σας γράφω αυτήν την επιστολή για να σας ενημερώσω για αυτά που συμβαίνουν στον πλανήτη Γη.

Στον πλανήτη Γη εμφανίστηκε ένας φονικός ιός που απειλεί τη ζωή των ανθρώπων. Οι άνθρωποι αποφάσισαν να κλειστούν στα σπίτια τους για να μη κολλήσει ο ένας τον άλλο. Οι άνθρωποι αναγκάζονται να μιλάνε μόνο στο τηλέφωνο και στο διαδίκτυο. Δεν μπορούν να πάρουν αγκαλιά ο ένας τον άλλο και νιώθουν μοναξιά. Έτσι κι εγώ που ξέμεινα στον πλανήτη Γη, αναγκάζομαι να είμαι κλεισμένος μέσα στο σπίτι. Γι’ αυτό και σκέφτηκα εσάς που είστε πάντα κλεισμένος στο γραφείο σας.

Σας συμβουλεύω να βγείτε από το γραφείο σας και να ταξιδέψετε παντού. Μην  έρθετε όμως στη γη. Να ταξιδέψετε παντού, να γνωρίσετε νέους κόσμους και να δείτε με τα μάτια σας όλα αυτά που γράφετε στα τεράστια βιβλία σας.

Με εκτίμηση

Ο Μικρός πρίγκιπας

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Αγαπητοί κάτοικοι της γης,

Έμαθα πως κι εσείς, όπως και οι κάτοικοι άλλων πλανητών ζείτε πρωτόγνωρες στιγμές λόγω κορονοϊού.

Ελπίζω οι βασιλιάδες σας να σταματήσουν να δίνουν διαταγές στους υπηκόους τους και να ζητήσουν από τους επιστήμονες συμβουλές για να αντιμετωπίσουν τον ιό. Φοβάμαι ότι οι ματαιόδοξοι συζητούν συνέχεια για τη νέα κατάσταση μιας και είναι οι πιο έξυπνοι και τα ξέρουν όλα, πίσω βέβαια από τη μάσκα τους που είναι η τελευταία λέξη της μόδας.

Η κατανάλωση αλκοόλ αυξήθηκε στον πλανήτη σας. Ναι, οι μεθύστακες έχουν βρει λόγο πια για να συνεχίσουν να πίνουν. Εσείς οι επιχειρηματίες, είμαι σίγουρος, δεν έχετε καθόλου χρόνο για χάσιμο. Μετράτε συνεχώς κρούσματα, θανάτους, επιχειρήσεις που κλείνουν και μιλάτε χρησιμοποιώντας λέξεις που δεν καταλαβαίνουν οι άλλοι όπως ύφεση, ρευστότητα, φόροι.

Εσείς, οι φανανάφτες κρατήστε όσο μπορείτε αναμμένα τα φανάρια για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να κάνουν όσο πιο καλά τη δουλειά τους, τους επιστήμονες να ψάχνουν όχι μόνο μέρα αλλά και νύχτα για να βρούνε το εμβόλιο και τους δασκάλους για να βοηθήσουν όλα τα παιδιά στο όμορφο ταξίδι της γνώσης.

Εύχομαι όλα να πάνε καλά, να βρεθεί το εμβόλιο και μέχρι τότε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και αυτούς που αγαπάμε, ακούγοντας τους με λογική, σκέψη και ελπίδα.

Με εκτίμηση,

Ο μικρός πρίγκιπας

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                                                                                                                       Πλανήτης Γη 30/04/2020

Αξιότιμε Βασιλιά του αστεροειδούς 325,

Είμαι ο Μικρός Πρίγκιπας που επισκέφθηκε τον πλανήτη σας. Δεν ξέρω αν με θυμάστε. Είμαι ο… Πρεσβευτής σας… ή ο Υπουργός Δικαιοσύνης σας. Εκείνος που σας ζήτησε το ηλιοβασίλεμα. Σας γράφω για να σας περιγράψω τα τρομερά γεγονότα που συμβαίνουν στον πλανήτη Γη.

Πριν λίγες μέρες που προσγειώθηκα σε αυτόν τον πλανήτη σε όσα μέρη που πήγα οι άνθρωποι ήταν τρομερά πανικόβλητοι και έτρεχαν στους δρόμους σε κάτι περίεργα σπίτια που εδώ τα λένε Super Market. Έξω από αυτά υπήρχαν ουρές από ανθρώπους που περίμεναν να μπουν μέσα σε αυτά. Πολύ παράξενο… Λίγες μέρες αργότερα περπατούσα σε έναν μεγάλο δρόμο κάτω από ένα σπίτι με κάτι κολώνες που είχαν σχέδια στο πάνω μέρος τους. Από κάτω είχε μια πινακίδα που έλεγε « ΑΚΡΟΠΟΛΗ » . Τι ήταν αυτό δεν ξέρω … Εκεί είχε ένα χώρο που είχε τραπέζια και καρέκλες και κάτι κουτιά με μια χρωματιστή οθόνη. Το μόνο που έλεγαν αυτά τα κουτιά ήταν για ένα φονικό ιό που ξεκίνησε από την Κίνα και εξαπλώνεται με τρομερά γρήγορους ρυθμούς.

Λίγες μέρες αργότερα, έμαθα πολλά πράγματα για αυτό τον ιό. Λένε πως ο ιός είναι πολύ επικίνδυνος και ότι πρέπει να μείνουνε όλοι οι άνθρωποι στα σπίτια τους. Αυτός ο ιός έχει σκοτώσει πάρα πολλούς ανθρώπους στη Γη. Όλοι στους δρόμους συζητάνε για το τι θα κάνουν και τρέχουν πανικόβλητοι στα  Super Market για να αγοράσουν φαγητό. Έπειτα ανακοίνωσαν ότι ο ιός είχε έρθει στην χώρα στην οποία ήμουν.

Μετά από λίγες μέρες η πόλη ερήμωσε. Δεν κυκλοφορούσε κανείς. Ήμουν μόνος μου χωρίς να έχω κάπου να μείνω και χωρίς να ξέρω κάποιον εδώ. Δεν μπορώ να φύγω… Είμαι εγκλωβισμένος εδώ. Θέλω να γυρίσω πίσω στο σπίτι μου… στο τριαντάφυλλό μου. Είμαι πολύ απελπισμένος. Δεν ξέρω πότε θα τελειώσει όλο αυτό. Φοβάμαι πολύ… Ο πιλότος που είχα συναντήσει δεν είναι πια εδώ για να με φροντίσει και να με προστατέψει. Δεν ξέρω πώς να φύγω. Εδώ δεν πετούν τα πουλιά για να με πάνε στο σπίτι μου. Βασιλιά… Αν μπορείς βοήθησέ με να φύγω από εδώ. Σε αυτά τα κουτιά με την οθόνη λένε πως δεν θα κυκλοφορεί κανείς για πολύ καιρό ακόμα. Τι θα κάνω…

Ελπίζω το γράμμα μου να φτάσει σε εσένα και να μπορέσεις να με βοηθήσεις.                                                                                                                                  

Με εκτίμηση,

Μικρός Πρίγκιπας

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Αγαπητέ μου φίλε,

Σου γράφω αυτό το γράμμα για να σου πω τα τελευταία μου νέα. Από την τελευταία φορά που μιλήσαμε έγιναν διάφορα πράγματα. Μετά το τελευταίο μου ταξίδι στη γη, δεν μπόρεσα να ξαναγυρίσω στον πλανήτη μου, καθώς το τελευταίο διάστημα ένας ιός απειλεί τη Γη.

Οι άνθρωποι έχουν κλειστεί στα σπίτια τους και οι δρόμοι έχουν αδειάσει. Οι περισσότεροι έχουν σταματήσει να δουλεύουν και τα σχολεία έχουν κλείσει. Ο ιός εξαπλώνεται πολύ γρήγορα και σκορπίζει τον θάνατο. Όλοι είναι πραγματικά τρομαγμένοι και φοβισμένοι.

Σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες λοιπόν φίλε μου που δημιουργούνται τεράστια προβλήματα, κατάλαβα ότι για να σωθούμε θα πρέπει να δράσουμε όλοι μαζί με υπευθυνότητα, να σκεφτόμαστε συλλογικά και όχι μόνο τον εαυτό μας. Να προσπαθούμε να συνεργαστούμε με τους άλλους για το κοινό καλό. Να προσφέρουμε τη βοήθεια μας σε ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη. Να υπακούμε στις συμβουλές και να μη κάνουμε ό,τι θέλουμε. Μόνο έτσι ξεπερνιούνται τα προβλήματα.

Τώρα που οι άνθρωποι εδώ αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν ο ένας από τον άλλο, κατάλαβαν πόσο δύσκολη είναι η μοναξιά γιατί οδηγεί στη δυστυχία, κατάλαβαν την αξία της φιλίας και της επαφής με τους άλλους ανθρώπους, κατάλαβαν ότι στη ζωή πρέπει να απολαμβάνουμε και τις μικρές χαρές γιατί εύκολα μπορούμε να τις στερηθούμε.

Ελπίζω να βρεθεί γρήγορα λύση για να μπορέσω να γυρίσω κάποια στιγμή στον πλανήτη μου. Σκέψου αυτά που σου είπα.

Με αγάπη

Μικρός πρίγκιπας

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Αγαπητέ εξερευνητή,

  Είμαι εγκλωβισμένος. Εδώ και μέρες είμαι κλεισμένος σε ένα σπίτι στον πλανήτη γη. Ξέρω ότι σου αρέσει να ταξιδεύεις αλλά πραγματικά μην έρθεις. Ένας θανατηφόρος ιός απειλεί τον πλανήτη. Είμαι απελπισμένος. Μας είπαν ότι πρέπει να μείνουμε στο σπίτι διότι ο ιός κυκλοφορεί και μεταδίδεται εύκολα. Πρώτη φορά το ζώ αυτό. Να ήξερες πόσο θέλω να έρθω ξανά στον πλανήτη σας. Στην γη δεν περνάω καλά, νιώθω στεναχώρια. Τέλος πάντων θα περάσει. Εσύ πως περνάς; Γράψε μου μήνυμα.

      Ο φίλος σου  

 Μικρός πρίγκιπας 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Αγαπητοί κάτοικοι της γης,

Σας γράφω  αυτήν την επιστολή  γιατί θέλω να σας μιλήσω μιας και έχω πάρα πολύ χρόνο αφού είμαι κλεισμένος στο σπίτι .Δεν  μπορούσα να φανταστώ ότι την ημέρα που θα έφευγα από τον πλανήτη γη, θα εμφανιζόταν ένας θανατηφόρος ιός .Ευτυχώς όμως που είναι η φίλη μου η αλεπού και δεν είμαι μόνος στο σπίτι .

Όταν συνάντησα εσένα κύριε έμπορε  προβληματίστηκα με αυτά που πουλούσες π.χ. Το χάπι που δεν σε κάνει να δίψας. Σκέφτηκα ότι δεν έχει κανένα νόημα να αγοράσεις ένα αντικείμενο  που θα σου στερήσει κάτι άλλο. Καλύτερα να αρχίσεις να πουλάς κάτι άλλο όπως νερό γιατί είναι πολύτιμο και αναντικατάστατο.

Όταν συνάντησα εσένα κύριε κλειδούχε προβληματίστηκα με τα τρένα που πήγαιναν πάρα πολύ βιαστικά λες και τα κυνηγούσαν και τους επιβάτες τους που πηγαίνουν σε άλλο μέρος. Γιατί να μην είναι κανείς ευχαριστημένος με το μέρος που ζει ; Νομίζω ότι πρέπει να συμβουλέψεις τους επιβάτες να απολαμβάνουν το ταξίδι ,όπως τα παιδιά.

Μετά  συνάντησα εσένα πιλότε που μου ζωγράφισες ένα αρνί. Δεν προβληματίστηκα με εσένα αλλά σκέφτηκα πόσο καλός ήσουν μαζί μου. Πιλότε να προσέχεις μην πέσεις και συντριβείς όπως και την άλλη φορά.

Με εκτίμηση

Μικρός Πρίγκηπας

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Αγαπητέ κάτοικε του Αστεροειδή 327,

            Η συνάντησή μας μπορεί να ήταν σύντομη, όμως δεν έπαψα να σε σκέφτομαι. Με στενοχώρησε το γεγονός ότι ήσουν θλιμμένος και αισθανόσουν ντροπή. Καταλαβαίνω ότι αντιμετωπίζεις μια δύσκολη κατάσταση που σε κάνει να επιλέγεις την απομόνωση και την σιωπή. Όμως αλήθεια πιστεύω ότι δεν θα έπρεπε να νιώθεις έτσι!

Σίγουρα το πρόβλημα σου είναι σοβαρό, όμως εξαρτάται από εσένα να το ξεπεράσεις. Θέλει δύναμη και πειθαρχία και ίσως θα ήταν καλό να ζητήσεις και βοήθεια από την οικογένειά και τους φίλους σου. Δεν είναι καλό να κλείνεσαι στον εαυτό σου και με τον τρόπο αυτό να ν’ απομακρύνεσαι από όσους προσπαθούν να σε πλησιάσουν, γιατί ενδιαφέρονται για εσένα.

Προσπάθησε να ξαναπάρεις τη ζωή στα χέρια σου και να μην αφήνεις το αλκοόλ να την κατευθύνει.

Εύχομαι πραγματικά την επόμενη φορά που θα σε επισκεφτώ να αντικρίσω έναν τελείως διαφορετικό άνθρωπο. Αν πραγματικά νομίζεις ότι μπορώ να σου  προσφέρω οιαδήποτε βοήθεια ή ακόμα και αν απλώς θέλεις να μιλήσεις σε κάποιον εγώ είμαι εδώ.

Σε χαιρετώ,

Ο φίλος σου

Μικρός Πρίγκιπας

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Αγαπητέ μου φανοκόρε,

Σου γράφω αυτή την επιστολή διότι θα ήθελα να σου προτείνω κάτι! Αφού  διάβασα το βιβλίο που πρωταγωνιστούσε ο φίλος σου ο μικρός πρίγκιπας, έμαθα αρκετά για εσένα. Γνώρισα και τους ανθρώπους από τους άλλους πλανήτες, αλλά εσύ ήσουν αυτός που κέρδισε την εκτίμηση μου. Και αυτό γιατί ξέρω ότι είσαι πολύ πιστός στη δουλειά σου, η οποία είναι να αναβοσβήνεις ένα φανάρι. Έμαθα επίσης και ότι δεν ξεκουράζεσαι καθόλου επειδή από χρόνο σε χρόνο ο πλανήτης σου γυρίζει όλο και πιο γρήγορα και η διαταγή σου παραμένει η ίδια. Θα πρέπει να είσαι πολύ κουρασμένος! Για αυτό λοιπόν σου προτείνω να έρθεις για διακοπές στο δικό μου πλανήτη , τη Γη. Εδώ είναι πολύ ωραία! Σκέψου το! Θα περιμένω απάντησή σου! Να είσαι καλά! Ανυπομονώ να σε γνωρίσω!

Με εκτίμηση Μικρός πρίγκιπας! 

 Προς: Αστεροειδή 329

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Αγαπητέ εξερευνητή,

   Σου στέλνω αυτό το γράμμα γιατί θα ήθελα να σου δώσω κάποιες προσωπικές συμβουλές. Πριν ξεκινήσω θα ήθελα να σε ρωτήσω εάν περνάς δημιουργικά τον ελεύθερο σου χρόνο στον πλανήτη όπου ζεις. Επειδή δεν νομίζω ότι σου αρέσει και πολύ η μοναξιά θα σου δώσω μία συμβουλή. Σου προτείνω λοιπόν να διοργανώσεως μία εκδρομή στον πλανήτη στον οποίο κατοικείς. Στην εκδρομή αυτή θα κάνεις μια σύντομη ξενάγηση στους καλεσμένους σου, στους οποίους μπορείς να δείξεις διάφορα αξιοθέατα, βουνά, λίμνες, ποτάμια και ότι άλλο θεωρείς εσύ ενδιαφέρον. Στην ξενάγηση αυτή, μπορείς να προσκαλέσεις άτομα απ ‘όλους τους πλανήτες. Με αυτή τη διαδικασία θα τραβήξεις το ενδιαφέρον των άλλων ατόμων και πού ξέρεις κάποια μέρα κάποιος ή κάποια μπορεί να μετακομίσει στον πλανήτη σου.

Με πολλή αγάπη

Μικρός Πρίγκιπας από την Γη   

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Αγαπημένε μου φανανάφτη,

Σου γράφω αυτήν την επιστολή για να σου τονίσω και να σου διαχωρίσω κάποια πράγματα για την ζωή σου και τη δουλειά σου. Αρχικά, είσαι ένας πολύ καλός άνθρωπος και αρκετά διαφορετικός από τους άλλους. Είσαι αρκετά ευσυνείδητος, αλλά πρέπει να βρεις μια λύση για το πρόβλημα τις δουλειάς σου ή να κάνεις κάτι για τον εαυτό σου. Παρ’ όλα αυτά είσαι ένας άνθρωπος πολύ καλός και ελπίζω να ακολουθήσεις τις συμβουλές μου αν και δεν είναι πολύ σαφείς. Ακόμα και να μην σε βοήθησα είσαι ένας εξαίρετος άνθρωπος και θα ήθελα να είσαι φίλος μου.

Με αγάπη,

Μικρός πρίγκιπας

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Αγαπητέ γεωγράφε,

Είμαι ο εξερευνητής που ήρθε στον πλανήτη σου πριν από λίγο καιρό. Τώρα είμαι σε έναν άλλον πλανήτη, την Γη. Δυστυχώς ένας θανατηφόρος ιός έχει καταφτάσει στη Γη. Φοβάμαι ότι μπορεί να κολλήσω αυτόν τον ιό και να πεθάνω. Σκεφτόμουν επίσης, ότι μπορεί να μην δίνουμε σημασία στην φύση αλλά όταν δεν μπορούμε να την απολαύσουμε είναι στενάχωρο και νιώθεις λες και είσαι στην φυλακή οπού το έξω δεν υπάρχει. Επιπλέον σταμάτησα να ταξιδεύω καθώς είναι επικίνδυνα έξω και δεν μπορώ να ηρεμήσω καθώς το να επισκέπτομαι καινούριους πλανήτες με χαλαρώνει. Σε συμβουλεύω λοιπόν αν καμία μέρα βρεθεί αυτός ο ιός στον πλανήτη σου, αρχικά να βρεις έναν φίλο για να μην νιώθεις μοναξιά και να προστατευτείς καλά. Οπότε αν λαμβάνεις το γράμμα μου, απόλαυσε την κάθε στιγμή έξω γιατί όχι με παρέα, γιατί μπορεί κάποια μέρα να βρεθείς στη θέση μου.

 Ο Μικρός Πρίγκιπας

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Φίλε μου μεθύστακα,

Σου γράφω αυτό το γράμμα γιατί αν και ταξίδεψα σε πολλούς πλανήτες και γνώρισα διάφορους χαρακτήρες, η εικόνα σου μου έμεινα χαραγμένη στο μυαλό ως ένας άνθρωπος που χρειάζεται την βοήθειά μου ώστε να βγει από αυτή την κατάσταση και να αρχίσει να ζει και πάλι.

Από την συνάντηση που είχα μαζί σου κατάλαβα ότι είσαι ένας άνθρωπος που κρύβεις κάποιον πόνο μέσα σου. Έναν πόνο ή ένα πρόβλημα που πρέπει να βρεις την δύναμη να το αντιμετωπίσεις. Αν διορθώνεται τότε σκέψου τη καλύτερη λύση, έτσι ώστε να το ξεπεράσεις  εντελώς, ή αν δεν γίνεται τότε να ελαφρύνεις τον πόνο που νοιώθεις. Σε περίπτωση που σε απασχολεί κάτι το οποίο δεν γυρίζει πίσω, τότε πρέπει να βρεις τη δύναμη και να το πάρεις απόφαση, ότι η ζωή συνεχίζεται.

Σε καμία περίπτωση το να πίνεις αλκοόλ δεν θα σου δώσει την λύση που χρειάζεσαι. Κάνεις μόνο κακό στον οργανισμό σου και προσθέτεις το πρόβλημα του  να είσαι μεθυσμένος. Οι άλλοι σε βλέπουν, σε λυπούνται, εσύ ξεχνάς αυτό που σε απασχολεί  για λίγο όσο διαρκεί η ζάλη σου και όταν συνέλθεις για λίγο νοιώθεις ντροπή για την κατάσταση σου και πάλι από τη αρχή.

Θα σε συμβούλευα να πετάξεις όλα τα μπουκάλια και να φανείς δυνατός ώστε να κάνεις μια νέα αρχή. Τότε όλοι θα σε συγχαρούν και θα θελήσουν να γίνουν φίλοι σου και να σε βοηθήσουν. Περιμένω με ανυπομονησία μία φωτογραφία σου από την νέα σου ζωή.

 Φιλικά

  Ο μικρός Πρίγκιπας

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Γη, 5 Μαΐου 2020

Αγαπητέ κύριε επιχειρηματία,

Ονομάζομαι Ι. Κ. και κατάγομαι από μια μικρή αλλά όμορφη χώρα της γης, την Ελλάδα. Από τότε που σας «γνώρισα» μια επίμονη ιδέα πηγαινοέρχεται στο μυαλό μου και με ωθεί να σας γράψω αυτό το γράμμα. Κατά τη σύντομη γνωριμία μας παρατήρησα πως ζείτε μέσα στη μοναξιά και τη μονοτονία, πως δεν έχετε χρόνο ούτε ένα τσιγάρο να ανάψετε, πως είστε διαρκώς αγχωμένος και πως οποιαδήποτε επαφή τη θεωρείτε ενόχληση. Είστε βέβαια άνθρωπος σοβαρός, όπως λέτε. Αλλά αφιερώνετε όλη τη σοβαρότητά σας στο να μετράτε αστέρια για να γίνετε πλούσιος κι αυτόν τον πλούτο σας σκοπεύετε να τον χρησιμοποιήσετε για να αγοράσετε και άλλα αστέρια. Αλήθεια, είναι αυτό σοβαρό; Σας κάνει χαρούμενο; Έχετε χαμογελάσει ποτέ; Έχετε ανταλλάξει ένα γλυκό λόγο ή μια ζεστή αγκαλιά με ένα άλλο πλάσμα; Έχετε μοιραστεί σκέψεις και συναισθήματα μαζί του; Μάλλον απίθανο! Απεναντίας, η ζωή σας είναι γεμάτη άγχος, ζείτε σας αγρίμι, στερημένος από αισθήματα που μόνο η ανθρώπινη επαφή χαρίζει. Νομίζετε ότι έχετε πολλή εργασία, ενώ στην πραγματικότητα είστε εσείς που προκαλείτε τόσο μεγάλη πίεση στον εαυτό σας και μάλιστα για κάτι ανώφελο.

Διαβάζοντας αυτό το γράμμα δε θέλω να με παρεξηγήσετε. Από ενδιαφέρον σας λέω όλα αυτά. Κάντε κάτι για τον εαυτό σας! Περαστικοί είμαστε από αυτό το σύμπαν! Όσο έχετε καιρό, ψάξτε για συντροφιά ανθρώπινη ή εξωγήινη. Προσπαθήστε να μοιραστείτε τη ζωή σας με κάποιους άλλους. Κάντε φίλους! Ταξιδέψτε! Διασκεδάστε μαζί τους έξω από το σπίτι ή μέσα σ’ αυτό. Μιλήστε με ανθρώπους, εκφράστε τις σκέψεις σας, ακούστε τους άλλους! Ίσως ανακαλύψετε πως έχουν να σας πουν κάτι σημαντικό. Μπορείτε να βρείτε και χόμπυ! Ασχοληθείτε με το μοντελισμό, τα μαθηματικά ή τη ζωγραφική, καθώς αυτά απαιτούν ακρίβεια και υπομονή, στοιχεία που αποτελούν γνωρίσματα του χαρακτήρα σας. Αν είστε οργανωτικός -που μάλλον είστε-, ελάτε στη γη. Εδώ αντιμετωπίζουμε πλήθος από προβλήματα. Χρειαζόμαστε εργατικούς και οργανωμένους ανθρώπους, όπως εσείς! Ίσως τελικά να δώσετε νέο νόημα στη ζωή σας πέρα από το να γίνετε πλούσιος και να μετράτε αστέρια. Ίσως ανακουφίσετε ανθρώπους από τον πόνο, ίσως πολεμήσετε τη φτώχια, ίσως δώσετε λύσεις σε δύσκολα προβλήματα. Τότε σίγουρα θα πουν για σας: «Να ένας καλός άνθρωπος!». Πιστέψτε με, αυτή θα είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή σας. Κι όταν περάσουν τα χρόνια και η ψυχή σας ταξιδέψει μακριά στ’ αστέρια, μπορεί να κοιτάτε χαρούμενος από κει ψηλά και να λέτε: «Βοήθησα λίγο κι εγώ για να γίνει ο κόσμος καλύτερος!

Με πραγματική αγάπη

Ένας συνταξιδιώτης του μικρού Πρίγκιπα

 

Ετικέτες: