Πλανήτης Γη

Ο έβδομος λοιπόν πλανήτης ήταν η Γη.

 Η Γη δεν είναι κανένας τυχαίος πλανήτης. Υπολογίζουν πως έχει εκατόν έντεκα βασιλιάδες (μαζί φυσικά με τους βασιλιάδες των νέγρων), εφτά χιλιάδες γεωγράφους, εννιακόσιες χιλιάδες επιχειρηματίες, εφτάμισι εκατομμύρια μεθύστακες, τριακόσια έντεκα εκατομμύρια ματαιόδοξους, δηλαδή περίπου δύο δισεκατομμύρια μεγάλους.

Για να πάρετε μια ιδέα σχετικά με το μέγεθος της Γης, σας λέω πως, πριν ανακαλυφτεί ο ηλεκτρισμός, έπρεπε να συντηρούν και για τις έξι ηπείρους μια πραγματική στρατιά από τετρακόσιες εξήντα δύο χιλιάδες πεντακόσιους έντεκα φανανάφτες.

            Από μακριά το θέαμα ήταν υπέροχο. Οι κινήσεις αυτής της στρατιάς ήταν κανονισμένες όπως οι κινήσεις ενός μπαλέτου της όπερας. Πρώτα άρχιζαν οι φανανάφτες της Νέας Ζηλανδίας και της Αυστραλίας. Ύστερα αυτοί, αφού άναβαν τα φανάρια τους, πήγαιναν να κοιμηθούν. Έμπαιναν στο χορό λοιπόν οι φανανάφτες της Κίνας και της Σιβηρίας. Ύστερα εξαφανίζονταν κι αυτοί στα παρασκήνια. Είχαν σειρά λοιπόν μετά οι φανανάφτες της Ρωσίας και της Ινδίας. Έπειτα της Αφρικής και της Ευρώπης. Έπειτα της Βόρειας Αμερικής. Έπειτα της Λατινικής Αμερικής. Και ποτέ δεν μπέρδευαν με ποια σειρά θα βγουν στη σκηνή. Ήταν μεγαλειώδες.

            Μόνο ο φανανάφτης του μοναδικού φαναριού του Βόρειου Πόλου και ο συνάδελφός του του μοναδικού φαναριού του Νότιου Πόλου περνούσαν τη ζωή τους τεμπέλικα και ράθυμα: δούλευαν δυο φορές το χρόνο.

Όταν θέλεις να κάνεις τον έξυπνο, τυχαίνει να πεις και κανένα ψέμα. Δεν υπήρξα πολύ ειλικρινής όταν σας μίλησα για τους φανανάφτες. Κινδυνεύω να δώσω λάθος εικόνα για τον πλανήτη μας σ’  εκείνους που δεν τον γνωρίζουν. Οι άνθρωποι πιάνουν πολύ λίγο χώρο πάνω στη Γη. Αν τα δύο δισεκατομμύρια των κατοίκων της Γης στέκονταν όρθιοι και κάπως στριμωγμένοι, σαν σε συγκέντρωση, θα χωρούσαν άνετα σε μια δημόσια πλατεία με είκοσι χιλιάδες μίλια μήκος και είκοσι χιλιάδες μίλια φάρδος. Θα μπορούσες να στοιβάξεις την ανθρωπότητα και στο πιο μικρό νησάκι του Ειρηνικού.

Οι μεγάλοι, βέβαια, δε θα σας πιστέψουν. Φαντάζονται πως πιάνουν πολύ χώρο. Νιώθουν σπουδαίοι σαν μπαομπάπμπ. Θα τους συμβουλέψετε λοιπόν να κάνουν τον υπολογισμό. Λατρεύουν τα νούμερα: θα το ευχαριστηθούν. Εσείς όμως μη χάνετε τον καιρό σας μ' αυτήν την άσκηση. Είναι ανώφελο. Μου έχετε εμπιστοσύνη.

  Ο μικρός πρίγκιπας λοιπόν, μόλις πάτησε στη Γη, απόρησε πολύ που δεν έβλεπε κανέναν.Είχε αρχίσει να φοβάται πως έκανε λάθος πλανήτη…

Πού θέλεις να πας τώρα;

Στον πλανήτη 325 ;  

Στον πλανήτη 326;

Στον πλανήτη 327;

Στον πλανήτη 328;

Στον πλανήτη 329;

Στον πλανήτη 330;

ή

Στον δικό σου πλανήτη;

Πλανήτης Γη

Ή στις επιστολές που έγραψε ο μικρός πρίγκιπας;

Ή στο ημερολόγιο του μικρού πρίγκιπα;

Ή μήπως στα twister που δημοσίευσε;

Ετικέτες: