1. Δημιουργία λογαριασμών α) google β) sch

1. Δημιουργία λογαριασμών α) google β) sch


Η Google είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαδικτυακών υπηρεσιών. Η λειτουργία της ξεκίνησε στης 27 Σεπτεμβρίου του 1998. Ο στόχος της είναι να οργανώσει όλες τις πληροφορίες του κόσμου και να τις κάνει παγκόσμια διαθέσιμες.



Κάποιες από τις υπηρεσίες που προσφέρει ένας λογαριασμός google είναι:
Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (www.sch.gr) είναι το προηγμένο Εκπαιδευτικό Ενδοδίκτυο του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων (ΥΠΔΒΜΘ ? www.minedu.gov.gr), που διασυνδέει όλα τα σχολεία, τους εκπαιδευτικούς και πλήθος διοικητικών υπηρεσιών και εποπτευόμενων φορέων του ΥΠΔΒΜΘ. Πρόκειται για το μεγαλύτερο δημόσιο δίκτυο στη χώρα σε αριθμό χρηστών και έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως ένα αξιόλογο εκπαιδευτικό δίκτυο που προάγει την αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην ελληνική εκπαίδευση.
Κάποιες από τις υπηρεσίες που προσφέρει ένας λογαριασμός google είναι:

Υπηρεσίες Αναζήτησης

Google Search - Αναζήτηση
Google Scholar - Αναζήτηση Μελετών
Google Toolbar - Πρόσθετο αναζήτησης στον browser

Υπηρεσίες Επικοινωνίας

Google Gmail - Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου
Google Groups - Συζητήσεις διαφόρων θεμάτων
Google Reader - Υπηρεσία εύκολης παρακολούθησης ιστοσελίδων
Google Docs - Δημιουργος εγγράφων και υπολογιστικών φύλλων
Blogger - Δωρεάν Δημιουργός Ιστολογίου (blog)
Google Sites - Google sites(δημιουργία ιστότοπου)
Κάποιες από τις υπηρεσίες που προσφέρει ένας λογαριασμός sch είναι:

Ηλεκτρονική Μάθηση
η-τάξη - Ηλεκτρονική τάξη

Εκπαιδευτικό Υλικό
ΕΛ/ΛΑΚ - Ελεύθερο Λογισμικό/ Λογισμικό ανοιχτού κώδικα


Υπηρεσίες Επικοινωνίας
www.sch.gr/mail: Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
www.sch.gr/webhosting: Φιλοξενία ιστοσελίδων

Δραστηριότητα
Για να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιες από τις παραπάνω υπηρεσίες της Google, θα χρειαστεί η δημιουργία ενός νέου Λογαριασμού Google αν δεν έχετε ήδη.
Βήμα 1ο: Αν δεν έχετε ήδη ένα λογαριασμό google, δημιουργείστε ένα νέο λογαριασμό εδώ. Για την δημιουργία του νέου λογαριασμού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο e-mail θέλετε.
Βήμα 2ο: Με τα στοιχεία του λογαριασμού σας κάντε αίτηση πρόσβασης στην ομάδα συζητήσεων Β Επίπεδο 2013 και πείτε λίγα λόγια για τον εαυτό σας απαντώντας στο θέμα που έχει αναρτηθεί με τίτλο: "Καλώς ήρθατε στην ομάδα μας",
Βήμα 3ο: Στείλτε το ονοματεπώνυμό σας και την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) την οποία χρησιμοποιήσατε για την εγγραφή στην google, στην διεύθυνση kkokkini@sch.gr. Θα σας αποσταλεί μια πρόσκληση συμμετοχής στον ιστότοπο sites.google.com/site/ksebepipedo, ο οποίος έχει φτιαχτεί για τις ανάγκες της επιμόρφωσης 2013.

Προτείνετε επίσης η δημιουργία ενός νέου Λογαριασμού Sch αν δεν έχετε ήδη ώστε να μπορέσετε να εκμεταλευτείτε δωρεάν υπηρεσίες που παρέχει το πανελλήνιο σχολικό δίκτυο σε όλους τους εκπαιδευτικούς.Αν δεν είστε μέλος στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο εγγραφείτε τώρα!