Η δίκη της Καλλιπάτειρας

1η εργασία: Στο δικαστήριο λίγες μέρες μετά τη σύλληψη της Καλλιπάτειρας. Υποθέστε ότι είστε η Καλλιπάτειρα και γράψτε τον λόγο υπεράσπισης σας στο δικαστήριο.(Ιωάννα, Γεωργία, Νάνσυ, Μαρία Ζ., Αναστασία Β., Διονυσία, Μαρία Π., Βασιλική, Αθανασία, Γιώτα)

2η εργασία: Στο δικαστήριο λίγες μέρες μετά τη σύλληψη της Καλλιπάτειρας. Είστε ο  Πεισίροδος και αποστολή σας είναι να γράψετε τη «μαρτυρία» σας, για να καταθέσετε ως μάρτυρας υπεράσπισης της μητέρας σας. Στόχος σας ειναι να εκθέσετε τα επιχειρήματά του που θα δικαιολογούσαν την πράξη της Καλλιπάτειρας, αλλά θα έδειχναν και την απαιτούμενη κατανόηση στους ισχύοντες κανονισμούς.(Παναγιώτης Στ., Παναγιώτης Σαβ., Βασίλης Γ., Κωνσταντίνος Γκ., Αντόνιο, Κωνσταντίνος Γαβρ.,Νίκος, Κϊμων, Κωνσταντίνος Σαβ, Κωνσταντίνος Φ., Αλέξανδρος Β.)

3η εργασία: Στο δικαστήριο λίγες μέρες μετά τη σύλληψη της Καλλιπάτειρας. Ως Ελλανοδίκες αποστολή σας είναι να γράψετε τις «κατηγορίες» που προσάπτετε στην Καλλιπάτειρα, για να καταθέσετε ως ενάγοντες στο δικαστήριο. Στόχος σας να υπερασπιστείτε τους κανόνες του θεσμού και να καταδικάσετε την κατάφωρη παραβίασή τους τόσο από την Καλλιπάτειρα στη συγκεκριμένη περίπτωση όσο και γενικότερα από κάθε άλλον επίδοξο παραβάτη.(Γιώργος Χ., Γιώργος Σ., Κωνσταντίνος Γρ., Μιχαήλ,Μάκης, Χρήστος, Γιάννης Α., Μχάλης, Νέστορας, Γιώργος Β.)

4η εργασία: Στο δικαστήριο λίγες μέρες μετά τη σύλληψη της Καλλιπάτειρας. Ως Δημοσιογράφοι αποστολή σας είναι να γράψετε ένα χρονικό της «δίκης», το οποίο θα περιλαμβάνει τα συμβάντα, τα επιχειρήματα των μεν και των δε και, τέλος, μια σύντομη αναφορά για την πιθανή έκβαση της υπόθεσης.(Αγγελική, Ευαγγελία, Καλλιόπη, Θάλεια, Μαριάνσυ, Γεσθημανή, Ανδρεάνα, Κάλλη, Βαλεντίνα)