Νέα του δικτυακού τόπου

 
 
Picture of Νίκη Λαμπροπούλου
Υποστηρικτικές Τεχνολογίες Πληροφορικής στην εκπαίδευση μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες
by Νίκη Λαμπροπούλου - Τετάρτη, 7 Μάρτιος 2007, 12:22 μμ
 

Υποστηρικτικές Τεχνολογίες Πληροφορικής στην εκπαίδευση μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

Το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων διοργανώνει ημερίδα «Οι Υποστηρικτικές Τεχνολογίες Πληροφορικής στην εκπαίδευση των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες», την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2007, από ώρες 9.30 ? 18.00, στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Η ημερίδα έχει ως στόχο να κάνει γνωστές στο ευρύ κοινό τις υποστηρικτικές τεχνολογίες που μπορούν να βοηθήσουν στην εκπαίδευση των μαθητών ΑμΕΑ, καθώς και τα έργα, τις δράσεις και τις ενέργειες του ΥπΕΠΘ προς την κατεύθυνση ένταξης και αξιοποίησης των τεχνολογιών αυτών στην ελληνική εκπαιδευτική πραγματικότητα.

Οι εισηγήσεις θα εστιάσουν στις βασικές προτεραιότητες σχετικά με την πολιτική ένταξης των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών στην Ειδική Αγωγή: την υποδομή, την υποστήριξη, την κατάρτιση, τη συνεργασία / έρευνα και την αξιολόγηση. Η ημερίδα εν γένει αφορά στην ανάδειξη της πεποίθησης ότι «στην Κοινωνία της Πληροφορίας όλοι οι πολίτες πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες για εκπαίδευση» και βασικός εκπαιδευτικός στόχος είναι όλοι οι μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες να επιτύχουν: αυτονομία, ικανότητα για επικοινωνία, πρόσβαση στο εργαστήριο και στην πληροφορία, κοινωνικοποίηση, σχολική εξέλιξη και ακαδημαϊκή πρόοδο.

Συμπληρωματικά των εισηγήσεων και καθ?όλη τη διάρκεια της ημερίδας θα λειτουργούν «ιδεατές τάξεις» σε ειδικά διαμορφωμένο εκθετήριο χώρο, όπου μαθητές θα παρουσιάζουν τις υποστηρικτικές τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στα ελληνικά ειδικά σχολεία της Α?βάθμιας και της Β?βάθμιας εκπαίδευσης.

 

Πληροφορίες για την ημερίδα και πρόγραμμα της εκδήλωσης: wwwypepth.gr 

 

Κωνσταντίνος Φύτρος

 
Information Society Office
www.ypepth.gr/ktp
Hellenic Ministry of Education
15 Ermou Str., 101 85 Athens,
+30 210 327 8416