ΚΕΣΥΠ - ΓΡΑΣΕΠ

Με τον Νόμο 2525/97 αποφασίσθηκε και η ίδρυση των ΚΕΣΥΠ και των Γραφείων ΣΕΠ.

ΚΕ.ΣΥ.Π. : Κέντρα Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού ΓΡΑ.ΣΕΠ : Γραφεία Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Τα ΚΕΣΥΠ και τα ΓΡΑΣΕΠ όλης της χώρας συνδέονται μεταξύ τους με ηλεκτρονικό δίκτυο. Προσφέρουν συμβουλευτική στήριξη και συνδράμουν στην πληροφόρηση και την ανάπτυξη των δυνατοτήτων αυτοπληροφόρησης κάθε ενδιαφερομένου, πάντα σε σχέση με τον επαγγελματικό προσανατολισμό.

Τα ΚΕΣΥΠ λειτουργούν σε νομαρχιακό επίπεδο. Απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς και νέους έως 26 ετών.

Στελεχώνονται από Α. τους Υπευθύνους ΣΕΠ / Συμβούλους Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Β. τους Ειδικούς Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης Πληροφοριακού Υλικού ΣΕΠ. Κάθε Υπεύθυνος ΣΕΠ είναι αρμόδιος για την εφαρμογή του ΣΕΠ στις σχολικές μονάδες συγκεκριμένης γεωγραφικής περιοχής, μεριμνά για την υλοποίηση επιμορφωτικών προγραμμάτων για τους εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν τον ΣΕΠ στην τάξη και είναι προσφέρει υπηρεσίες συμβουλευτικής σε κάθε ενδιαφερόμενο. Ο Ειδικός Πληροφόρησης αντίστοιχα είναι ένας για όλη την περιοχή ευθύνης του ΚΕΣΥΠ στο οποίο υπηρετεί και είναι αρμόδιος κυρίως για διαχείριση θεμάτων που αφορούν στην πληροφόρηση.

Τα ΓΡΑΣΕΠ λειτουργούν σε επίπεδο σχολικής μονάδας. Απευθύνεται σε μαθητές και γονείς της οικείας και τυχόν συστεγαζόμενης σχολικής μονάδας.

Ο Εκπαιδευτικός- Σύμβουλος ΣΕΠ, που το στελεχώνει, προσφέρει υπηρεσίες συμβουλευτικής και πληροφόρησης και εφαρμόζει τον θεσμό του ΣΕΠ στην τάξη.

Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 27 Ιούνιος 2014, 5:08 μμ