11.2 Εισαγωγή στο Ταξινομούμε

Αφού δείτε το βιντεομάθημα το οποίο σας παρουσιάζει κάποιες βασικές λειτουργίες του Ταξινομούμε εκτελέστε τα ακόλουθα
  1. Κατεβάστε την κενή βάση του Ταξινομούμε από ΕΔΩ
  2. Κατεβάστε από ΕΔΩ το αρχείο excel και αφού το σώσετε ως CSV να το εισάγετε ως πίνακα στο αρχείο σας, να διαγράψτε τον αρχικό πίνακα, να διασυνδέεστε τον νέο πίνακα με τις ψηφίδες "Ραβδόγραμμα" "Συνάρτηση".
  3. Ορίστε τα πεδία των πινάκων ανάλογα με αυτό που εκπροσωπούν. Δηλαδή βαθμοί μαθημάτων ως αριθμούς, το internet ως Αληθές/Ψευδές, τα ονόματα ως αλφαριθμητικά.
  4. Δημιουργήστε ελλείψεις και ερωτήματα για να μελετήσετε αν υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ του ύψους και του χόμπυ και μεταξύ των αγγλικών και του internet.
  5. Προσθέστε μια ψηφίδα για να γράψετε κείμενο. Στο μενού Ψηφίδα-->Νέα-->Logo-->Κείμενο μεγαλώστε το πλαίσιο του κειμένου και γράψτε εκεί το όνομα σας καθώς και τα ευρήματα σας και συνοπτική περιγραφή το πως τα βρήκατε.
  6. Αποθηκεύστε την βάση από το μενού Μικρόκοσμος-->Αποθήκευση ως-->Αποθήκευση τοπικού μικρόκοσμου και δώστε ονομασία της μορφής taxinomoume11.2_epitheto και κάντε το υποβολή.
ΠΡΟΣΟΧΗ: στην ψηφίδα σύνολο καθώς παίρνετε τιμές από τον "υπολογισμό" υπάρχει περίπτωση να αλλάζουν καθώς αλλάζετε το μέγεθος της ψηφίδας σύνολο. Για να δείτε τα σωστά νούμερα αφού αλλάξετε το μέγεθος της ψηφίδας πατήστε 1-2 φορές το κουμπί "υπολογισμός".




Σημείωση
Για καλύτερη εικόνα όταν παρακολουθείτε ένα βίντεο στο youtube να επιλέγετε την υψηλότερη ανάλυση και πλήρη οθόνη όπως βλέπετε στην εικόνα.
qu