Από το "κατ' εικόνα" στο "καθ' ομοίωσιν" - Άγιος Λουκάς και Αγία Φιλοθέη

             

Μελετήστε τις σελίδες του σχολικού βιβλίου :

α) σελ. 36-37, άγιος Λουκάς ο γιατρός ο Ρώσος. Σε τί μοιάζει ο άγιος Λουκάς στο Θεό; τί θαυμάζουμε στη ζωή και στο έργο του; πώς μπορούμε να τον μιμηθούμε σήμερα.

β) σελ. 37-39, αγία Φιλοθέη η Αθηναία. Σε τί μοιάζει η Αγία Φιλοθέη στο Θεό; τί θαυμάζουμε στη ζωή και το έργο της; πώς μπορούμε να τη μιμηθούμε σήμερα;

Διαλέξτε ένα από τους δύο αγίους και απαντήστε στις ερωτήσεις. 

Θα πατήσετε "προσθήκη θέματος", θα γράψετε στον τίτλο το ονοματεπώνυμό σας, στο κείμενο τις απαντήσεις στη ζωή του αγίου που διαλέξατε, αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και φωτογραφίες ή βίντεο στα αρχεία και μετά θα απαντήσετε αποθήκευση.

Κατόπιν θα πάτε σε δύο εργασίες δυο συμμαθητών σας, θα πατήσετε πάνω στο ονοματεπώνυμο κάθε συμμαθητή σας που διαλέξατε (2) και θα πατήσετε το κουμπί "απάντηση" κάτω δεξιά στο χώρο του συμμαθητή σας. Θα αξιολογήσετε με επιχειρήματα και ευγένεια την εργασία του, δηλαδή τί σας άρεσε; τί θα προτείνατε να προσθέσει ή να διοθρώσει; θα πατήσετε αποθήκευση και θα το κάνετε αυτό δυο φορές μία σε κάθε συμμαθητή σας.

Τέλος μια εβδομάδα μετά, θα πάτε στο ονοματεπώνυμό σας, θα διαβάσετε τις αξιολογήσεις των συμμαθητών σας και θα γράψετε ξανά την εργασία σας παίρνοντας υπόψη τις αξιολογήσεις τους. Θα γράψετε ένα νεό κείμενο που θα ανεβάσετε στο δικός σας χώρο/ονοματεπώνυμο, στο απάντηση, αποθήκευση και τότε θα βαθμολογηθείτε τελικά. Απολαύστε μια σφαιρκή και ολοκληρωμένη μελέτη!

Ορατές ομάδες: Όλοι οι συμμετέχοντες

(Δεν υπάρχουν ακόμα θέματα συζήτησης σε αυτή την ομάδα συζητήσεων)