Προβλήματα στην Κατασκευή Ιστοσελίδων - Επίπεδο 1

Βασικά προβλήματα κατανόησης κυρίως της φιλοσοφίας και της δομής του Διαδικτύου:
1. Τι είναι υπερκείμενο (hypertext); Το υπερκείμενο δεν έχει γραμμική πορεία όπως ένα βιβλίο που από τη σελίδα 4 πηγαίνει κανείς στη σελίδα 5. Με τη βοήθεια των δεσμών λειτουργεί όπως περίπου και ο ανθρώπινος νους, από το ένα θέμα μπορεί να περάσει στο άλλο χωρίς να ολοκληρωθεί το προηγούμενο θέμα. Αυτό δεν είναι πολύ βοηθητικό για τα άτομα που δεν ξέρουν τι θέλουν, είναι βοηθητικό για τα άτομα που δεν ξέρουν τι θέλουν αλλά ελπίζουν να βρουν κάτι που τους ενδιαφέρει.
2. Κατασκευή Φακέλων/Αρχείων: Ένα πολύ σημαντικό αρχικό σημείο είναι η κατασκευή των φακέλων που έχετε μέσα τα αρχεία. Πρέπει να έχετε ΕΝΑ αρχικό φάκελο
3. Καταλήξεις με νοήματα: Εϊναι σημαντικό οι καταλήξεις των αρχείων να έχουν νόημα για εσάς προσωπικά και να είναι στα αγγλικά για να μπορεί να διαβάζονται άνετα και να λειτουργούν σωστά οι δεσμοί. Για παράδειγμα για μένα έχει νόημα το >
Tilekpaid/wd/im/nisyros.jpg Σημαίνει ότι στο μεγάλο φάκελο της Τηλεκπαίδευσης είναι το μάθημα Κατασκευή Ιστοσελίδων (web design> w/d), οι εικόνες είναι ξεχωριστά, όπυ και βρίσκεται η εικόνα που θέλω.
4. Τι είναι οι δεσμοί; Οι δεσμοί βοθούν να πηγαίνει κανείς από ένα σημείιο του κειμένου στο άλλο. Είναι ο πρώτος λόγος ύπαρξης του διαδικτύου.
5. Βασικές Ιστοσελίδες: Βασικά στοιχεία που θα προσδιορίσουν σημαντικά το σχεδιασμό της ιστοσελίδας όπως και το χώρο στον οποίο θα μείνουν για ΟΛΕΣ τις ιστοσελίδες. Για παράδειγμα Αρχική Σελίδα - Επικοινωνία κλπ ό,τι νομπιζετε ότι έχει σημασία να βρίσκεται σε όλες τις σελίδες.
6. Λόγοι: Αναφέρετε τους λόγους για οποίους θέλετε να καασκευάσετε μια ιστοσελίδα, π.χ. προσωπικοί (προσωπική ιστοσελίδα), για το σχολείο, για να μάθω να κατασκευάζω ιστοσελίδες μήπως και μου χρειαστεί. Γι ακάθε λόγο η εκκίνηση είναι διαφορετική, π.χ. για τον τελευταίιο λόγο μπορεί να φτιάξω μια ιστοσελίδα για το σκύλο μου (που έχει γίνει στην πραγματικότητα).

Visible groups: All participants

(There are no discussion topics yet in this forum)