Τετάρτη, 3 Ιούλιος 2024, 7:23 πμ
ιστοχώρος: Τηλεκπαίδευση
Μάθημα: Σεμινάριο ενδοεπιμόρφωσης - Πλατφόρμα moodle (SE-moodle)
Λεξικό: Δραστηριότητα:Λεξικό
M

Moodle

(Modular Object Oriented Dynamic Learning Environment):

Moodle  (Modular Object Oriented D ynamic Learning Environment) E ίναι ελεύθερο λογισμικό διαχείρισης εκπαιδευτικού περιεχομένου ( Course Management System ). Είναι ένα πακέτο λογισμικού για τη διεξαγωγή ηλεκτρονικών μαθημάτων μέσω Διαδικτύου, που προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης . Μέχρι στιγμής έχει περισσότερους από 200.000 εγγεγραμμένους χρήστες και διατίθεται μεταφρασμένο σε περισσότερες από 75 γλώσσες. Το όνομα Moodle είναι ακρωνύμο του Modular Object-Oriented Dynamic Learning Environment (Αρθρωτό Αντικειμενοστραφές Δυναμικό Μαθησιακό Περιβάλλον).

Α

Ασύγχρονη Εκπαίδευση

Ασύγχρονη Εκπαίδευση Δεν απαιτεί την ταυτόχρονη συμμετοχή των μαθητών και των εισηγητών. Οι μαθητές δεν είναι ανάγκη να βρίσκονται συγκεντρωμένοι μαζί στον ίδιο χώρο ή την ίδια χρονική στιγμή. Μπορούν να επιλέγουν μόνοι τους το προσωπικό τους εκπαιδευτικό χρονικό πλαίσιο και να συλλέγουν το εκπαιδευτικό υλικό σύμφωνα με αυτό. Η ασύγχρονη εκπαίδευση είναι περισσότερο ευέλικτη από την σύγχρονη.

Ε

Εκπαιδευτής

Δικαιώματα

Η

Ηλεκτρονική Μάθηση

Ηλεκτρονική Μάθηση (e-learning) Η έννοια της ηλεκτρονικής μάθησης (e-learning) είναι αρκετά γενική και περικλείει οποιαδήποτε μορφή εκπαίδευσης από απόσταση, η οποία χρησιμοποιεί τους πόρους του διαδικτύου ή, γενικότερα, τις δυνατότητες των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Διακρίνεται σε Σύγχρονη και Ασύγχρονη .
Σ

Σπουδαστής

Μαθητής

Σύγχρονη Εκπαίδευση

Σύγχρονη εκπαίδευση Απαιτεί την ταυτόχρονη συμμετοχή όλων των μαθητών και των εισηγητών. Η αλληλεπίδραση μεταξύ εκπαιδευτή και εκπαιδευόμενου γίνεται σε ''πραγματικό χρόνο'‘. Η ταυτόχρονη εμπλοκή μπορεί να επιτευχθεί είτε με το να βρίσκονται στον ίδιο χώρο (τάξη κλπ.) είτε με το να είναι διασυνδεδεμένοι μέσω δικτύου, που επιτρέπει audio ή/και video conference. Υπάρχει η δυνατότητα ανταλλαγής αρχείων, και ηλεκτρονικού μαυροπίνακα.