Αρχική οθόνη εφαρμογής

Μετακίνηση - Επιλογή κελιών και φύλλων εργασίας με τη χρήση ποντικιού

Για γρήγορη μετακίνηση μέσα στο φύλλο εργασίας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις γραμμές κύλισης ή τα βελάκια που βρίσκονται δίπλα τους. Πιο αναλυτικά, επιλέξτε και σύρετε τη γραμμή κύλισης Γραμμή κύλισης  που βρίσκεται κάτω από το Φύλλο στο οποίο εργάζεστε, για να κινηθείτε δεξιά ή αριστερά σε πληθώρα στηλών και την γραμμή κύλισης Γραμμή κύλισης για να μεταβείτε πάνω ή κάτω μέσα σε πληθώρα γραμμών.

Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ με το ποντίκι σας πάνω στα βελάκια Βέλος κύλισης Βέλος κύλισης για να μετακινηθείτε μία στήλη δεξιά/αριστερά ή στα βελάκια Βέλος κύλισης Βέλος κύλισης για να μεταβείτε μία γραμμή πάνω/κάτω.

Για να επιλέξετε συνεχόμενα κελιά μέσα στο έγγραφό σας με τη χρήση του ποντικιού, απλά κάνετε κλικ πάνω στο πρώτο κελί που θα επιλεγεί και κρατώντας το πατημένο σύρετε την επιλογή σας ως το σημείο που επιθυμείτε.

Μπορείτε να επιλέξετε απομακρυσμένα κελιά με το συνδυασμό χρήσης πληκτρολογίου και ποντικιού. Εάν θέλετε να επιλέξετε μία ομάδα από συνεχόμενα κελιά, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Shift στο πρώτο κελί που θέλετε να επιλεγεί και κάνετε κλικ στο τελευταίο. Εάν επιθυμείτε να επιλέξετε απομακρυσμένα κελιά, κάνετε κλικ σε όποιο κελί θέλετε να επιλέξετε, κρατώντας πατημένο το Ctrl1. 

Η εφαρμογή των Υπολογιστικών Φύλλων, έχει ως προεπιλογή την εμφάνιση τριών φύλλων εργασίας, μέσα στα οποία μπορείτε να εργαστείτε, με ονομασία: Φύλλο1, Φύλλο2 και Φύλλο3 Μετακίνηση μέσα σε φύλλα εργασίας. Μπορείτε να μετακινηθείτε εύκολα σε αυτά, κάνοντας κλικ με το ποντίκι σας στο όνομα του φύλλου που προορίζεστε να μεταβείτε, ή χρησιμοποιώντας τα βελάκια που βρίσκονται αριστερά τους. Επιλέγοντας το πρώτο βέλος πηγαίνετε στο πρώτο φύλλο του αρχείου, με το δεύτερο πηγαίνετε στο αμέσως προηγούμενο από αυτό στο οποίο βρίσκεστε, με το τρίτο μεταβαίνετε στο αμέσως επόμενο και με το τελευταίο βελάκι πηγαίνετε στο τελευταίο φύλλο του αρχείου σας.

Τα φύλλα αυτά μπορείτε να τα επεξεργαστείτε σύμφωνα με τις ανάγκες της δουλειάς σας. Για παράδειγμα μπορείτε να τα μετονομάσετε σύμφωνα με το περιεχόμενό τους ή μπορείτε να εισάγετε ένα νέο φύλλο στη θέση που εσείς επιθυμείτε. Μπορείτε επίσης να διαγράψετε κάποιο που δεν σας χρειάζεται και να μετακινήσετε ή να αντιγράψετε κάποιο άλλο σε νέα θέση. Όλα αυτά πραγματοποιούνται εύκολα κάνοντας δεξί κλικ πάνω στο φύλλο που θέλετε να δεχθεί τις αλλαγές.

Επεξεργασία φύλλων εργασίας


1 Για να πραγματοποιήσετε αυτή τη δυνατότητα, πρέπει η πρώτη επιλογή που θα κάνετε να περιέχει τουλάχιστον δύο κελιά μαζί. Στη συνέχεια έχοντας κρατημένο το Ctrl, μπορείτε να επιλέξετε απομονωμένα κελιά.