Αρχική οθόνη εφαρμογής

Τροποποίηση μεγέθους σε στήλες και γραμμές

Την εισαγωγή δεδομένων μπορείτε να την πραγματοποιήσετε είτε επιλέγοντας το κελί στο οποίο θέλετε να κάνετε τις αλλαγές και στη συνέχεια να πληκτρολογήσετε τα δεδομένα στη γραμμή εισαγωγής, η οποία βρίσκεται ακριβώς πάνω από την ονομασία των στηλών του εγγράφου Γραμμή εισαγωγής, είτε γράφοντας τα απευθείας μέσα στο κελί που θέλετε1. Οι αλλαγές που πραγματοποιείτε εμφανίζονται ταυτόχρονα στα δύο σημεία που αναφέρθηκαν παραπάνω.
Εάν τα δεδομένα που εισάγετε καταλαμβάνουν μεγαλύτερο χώρο από αυτό που είναι προκαθορισμένο για πλάτος ή ύψος του κελιού, τότε μπορείτε να μορφοποιήσετε το μέγεθος των στηλών αλλά και των γραμμών του εγγράφου πάνω στο οποίο εργάζεστε.
Αυτό μπορείτε να το καθορίσετε με δύο τρόπους:
1. Πηγαίνοντας το δείκτη στο διαχωριστικό μεταξύ της επικεφαλίδας της στήλης ή της γραμμής που θέλετε να μορφοποιήσετε, αυτός αλλάζει αυτόματα σε διπλό βέλος. Κάντε κλικ και σύρετε τον μέχρι το σημείο που εσείς επιθυμείτε να γίνει η αλλαγή του μεγέθους.
2. Κάνοντας δεξί κλικ πάνω στη επικεφαλίδα της στήλης ή της γραμμής που θέλετε, μπορείτε να επιλέξετε "Πλάτος στήλης" ή "Ύψος γραμμής" αντίστοιχα και να ορίσετε εσείς το μέγεθος στο παράθυρο διαλόγου που εμφανίζεται2:

Ύψος γραμμής Πλάτος στήλης



1 Εάν έχετε ήδη εισάγει δεδομένα σε ένα κελί και θέλετε να συμπληρώσετε νέα στοιχεία, πρέπει να προσέχετε γιατί αν επιλέξετε απλά το κελί και προσπαθήσετε κατευθείαν να γράψετε, τότε θα σβηστεί αυτόματα το περιεχόμενο που υπήρχε μέσα και θα καταχωρηθούν τα νέα δεδομένα που εισάγετε. Για να αποφύγετε αυτό το αποτέλεσμα, πρέπει να ενεργοποιήσετε τον κέρσορα μέσα στο κελί κάνοντας διπλό κλικ πάνω του.
2 Σε αυτή τη περίπτωση μπορείτε να αλλάξετε ταυτόχρονα το πλάτος ή το ύψος πολλών στηλών ή γραμμών αντίστοιχα. Για να το πραγματοποιήσετε αυτό τότε επιλέξτε πρώτα τις επικεφαλίδες των στηλών ή των γραμμών που θέλετε να δεχθούν τις αλλαγές και μετά κάνετε δεξί κλικ επάνω τους, ακολουθώντας στη συνέχεια τα βήματα που περιγράφονται πιο πάνω.