Ομάδα συζητήσεων ειδήσεων >

 
 
Φωτογραφία Νίκη Λαμπροπούλου
άκαμπτο εκπαιδευτικό σύστημα
από Νίκη Λαμπροπούλου - Σάββατο, 7 Φεβρουάριος 2004, 7:08 μμ
 

Πώς νομίζετε ότι μπορεί να αλλάξει το άκαμπτο εκπαιδευτικό σύστημα; Για παράδειγμα όταν εγώ μπαίνω σε κάποια σχολή και μετά ανακαλύπτω πως δε μου αρέσει πρέπει ν? αρχίσω από την αρχή και μάλλον δε θα το κάνω αν και αυτό θα μου στοιχίσει τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής μου..

 
Φωτογραφία ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΤΣΑΓΛΙΩΤΗΣ
Απάντηση: άκαμπτο εκπαιδευτικό σύστημα
από ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΤΣΑΓΛΙΩΤΗΣ - Πέμπτη, 10 Ιούνιος 2004, 9:07 μμ
 
Αγαπητή Νίκη ... Ave!!

Ενδιαφέρον το ερώτημα που έχεις βάλει, αλλά δε βλέπω απαντήσεις ...
Είπα λοιπόν να αναφέρω 2 λόγια ...smile
Περισσότερη ευελιξία χρειάζεται οπωσδήποτε, κάτι που λέμε στα Πανεπιστήμια χρόνια τώρα και είμαι σίγουρος ότι το έλεγαν και πολλοί πριν από εμάς. Αρχικά μάλλον θα πρέπει να βρίσκεσαι σε Σχολή και Τμήμα της αρεσκείας σου και όχι "κατά λάθος" ή "από σπόντα". Εάν συμβαίνει το δεύτερο, τότε μάλλον αρχίζει μια ταλαιπωρία που φαίνεται να κρατά μια ζωή!! Είχα την τύχη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης να κάνω πραγματικά διατμηματικές Σπουδες μια που τότε ('86-'90) δεν είχαμε αυτονομία στα μαθήματα και επιλέγαμε από ΦΚΣ, Φιλολογία, Ψυχολογία, Κοινωνιολογία και αντίστοιχα είχαμε επισκέπτες καθηγητές από το Φυσικό, το Μαθηματικό και ακόμα και το Βιολογικό και την Ιατρική Ηρακλείου. Πραγματικές Πανεπιστημιακές σπουδες, για όποιον είχε διάθεση και παρακολουθούσε τα μαθήματα. Έτσι μάλλον κάλυψα αρκετές ανησυχίες των Παναπιστημιακών ετών, αλλά πήρα ένα χαρτί που έλεγε ΠΤΔΕ ... με τους γνωστούς περιορισμούς του. Θα ήθελα να είχα σπουδάσει φυσική, και πάντα το θέλω, αλλά άντε να το κάνω σε συμβατικό Πανεπιστήμιο. Δεν υπάρχει η ιδέα του ώριμου και συνειδητοποιημένου φοιτητή που υπάρχει αλλού και δεν καταλαβαίνω και πολύ τη διαδικασία κατατακτηρίων εξετάσεων για δεύτερο πτυχίο ...
Δύσκαμπτα ή μάλλον άκαμπτα ακόμα τα πράγματα για την Ελλάδα. Φαίνεται να έχουμε δρόμο μπροστά μας, παρά τις "εξαγγελίες" των ημερών και παρά το Ανοικτό Πανεπιστήμιο... για να δούμε ??!!