Ομάδα συζητήσεων ειδήσεων >

 
 
Φωτογραφία Νίκη Λαμπροπούλου
Λέω τη γνώμη μου για το ΤΠΕΕ:
από Νίκη Λαμπροπούλου - Σάββατο, 7 Φεβρουάριος 2004, 7:56 μμ
 

Τι περιμένω να δω από αυτό το πρόγραμμα; Κάθε παρατήρηση λαμβάνεται υπόψη από τους υπεύθυνους της διαχείρησης του προγράμματος.

 
Φωτογραφία Νίκη Λαμπροπούλου
Απάντηση: Λέω τη γνώμη μου για το ΤΠΕΕ (Ερωτηματολόγιο Ι):
από Νίκη Λαμπροπούλου - Δευτέρα, 8 Μάρτιος 2004, 7:52 πμ
 

Μπορείτε να βρείτε ένα πρώτο ερωτηματολόγιο στην περιοχή των αρχείων. Θα πάρω την ελευθερία να το στείλω και προσωπικά στα εγγεγραμμένα μέλη.

Αγαπητέ χρήστη

 

Kαλώς ήρθες στην Τηλεκπαίδευση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου!

 

Σκοπός της Τηλεκπαίδευσης είναι να βοηθήσει τον Έλληνα εκπαιδευτικό κάθε βαθμίδας και αντικειμένου διδασκαλίας να συμμετάσχει και να χρησιμοποιήσει τα μαθήματα που παρέχει το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

 

Η Τηλεκπαίδευση παρέχει το περιβάλλον και τις συνθήκες για δημιουργική εργασία, επικοινωνία και αλληλοβοήθεια μεταξύ των μελών στις Ελληνικές Εκπαιδευτικές Κοινωνίες στο Διαδίκτυο. Η ενεργή συμμετοχή στη Διαδικτυακή Ελληνική Εκπαιδευτική Κοινότητα (ΔΕΕΚ) και η χρησιμοποίηση αυτών που έμαθες μπορεί να σε βοηθήσουν να αλλάξεις το συγκεκριμένο τρόπο διδασκαλίας και μάθησης στην εκπαιδευτική πράξη κάνοντας τη ζωή τη δική σου και των άλλων συναδέλφων πιο ενδιαφέρουσα και πιο εύκολη. Ο Αριστοτέλης είχε καθορίσει την πορεία κάποιου που μαθαίνει: (α) δεν ξέρει τίποτα και έχει κάποια απόσταση από τον δάσκαλό του (zoneofproximaldevelopmentκατά Vygotsky) (β) γνωρίζει ό,τι και ο δάσκαλός του και (γ) ασκεί αυτό που έμαθε. Με το τελευταίο βήμα της ενεργούς συμμετοχής και πρακτικής ολοκληρώνεται η διαδικασία της μάθησης.

 

Η ομάδα που συνεργάζεται με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο αποτελείται, εκτός από προγραμματιστές και ερευνητές, και από συναδέλφους που γνωρίζουν τα προβλήματά μας, τις ανάγκες μας και τα οράματά μας σε προσωπικό και εθνικό επίπεδο. Όμως δεν παύει να είναι περιορισμένη η εκτίμησή τους στα πλαίσια της μικρής ομάδας που αποτελούν, γι αυτό χρειαζόμαστε την άμεση βοήθειά σου και υποστήριξή σου.

 

Αυτόμπορεί να γίνει άμεσα και πρακτικά με:

(α) με τη δημιουργία του προφίλ σου στον παρεχόμενο χώρο της Τηλεκπαίδευσης για

      το προφίλ

(β) την αποστολή του προφίλ που χρειάζονται οι βοηθοί των μαθημάτων και

      συνοδεύουν αυτό το κείμενο

(γ) την ενεργή συμμετοχή σου στο περιβάλλον της Τηλεκπαίδευσης (για παράδειγμα

      επισκεψιμότητα μια φορά την εβδομάδα στο δικό σου χρόνο)

(δ) την έκφραση των ιδεών σου για θέματα που υπάρχουν

(ε) την έκφραση των ιδεών σου για θέματα που θα ήθελες να δεις και δεν υπάρχουν

Φωτογραφία Νίκη Λαμπροπούλου
Επιμορφωτικό πρόγραμμα - Παιδαγωγική Αξιοποίηση των ΤΠΕ http://epict.lrf.gr
από Νίκη Λαμπροπούλου - Σάββατο, 11 Δεκέμβριος 2004, 3:56 μμ
 
Στο πρόγραμμα http://epict.lrf.gr μπορούν να πάρουν μέρος εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων αρκεί να συγκροτούν ομάδες των τριών και να έχουν αποκτήσει βασικές δεξιότητες στη χρήση του Internet και του υπολογιστή (Π1).