Εισαγωγή

Η πλατφόρμα Virtua είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα για την αυτοματοποίηση των βιβλιοθηκών. Κατασκευασμένο με το πρότυπο client / server επιτρέπει στους χρήστες παγκοσμίως να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες που θέλει η βιβλιοθήκη, μέσω Internet.

Τα βασικά υποσυστήματα (subsystems) του Virtua είναι η Πρόσκτηση (Acquisitions), η Καταλογογράφηση (Cataloging), ο On-Line κατάλογος (OPAC), η Κυκλοφορία του υλικού (Circulation), τα Στατιστικά και οι Αναφορές (Statistics and Reporting) και τα Περιοδικά (Serials).

Όλα τα παραπάνω υποσυστήματα συνδέονται μεταξύ τους και αλληλοσυμπληρώνονται. Τα στοιχεία που υπάρχουν στο ένα υποστύστημα, δηλαδή, μπορούν να μεταφερθούν με ευκολία σε οποιοδήποτε άλλο. Συγχρόνως, όμως, παρουσιάζουν και μεγάλη αυτονομία, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και μεμονωμένα.

Το Virtua υποστηρίζει όλα τα πρότυπα MARC, συγκριμένα το USMARC, το UNIMARC, το CATMARC, το SWEMARC καθώς και άλλα MARC format, όπως το MARC 2709, για τα αρχεία προμηθευτών και το USMARC for Holdings Data.

Όλα τα υποσυστήματα διαθέτουν πολλύγωσσες δυνατότητες, καθώς και υποστήριξη Unicode?, για γλώσσες όπως τα Ελληνικά, τα Κινέζικα και τα Ιαπωνικά.
Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 27 Ιούνιος 2014, 5:07 μμ