Η εταιρεία VTLS

Vital

Οι πληροφορίες πλέον δεν είναι μόνο "λέξεις", αλλά και φωτογραφίες, σλάιτς, χάρτες, πόστερ, βίντεο, ήχοι, ταινίες κ.α. Ενσωματώνοντας αυτά τα διαφορετικά υλικά μέσα στη ψηφιακή συλλογή της βιβλιοθήκης, προσφέρετε στους χρήστες της βιβλιοθήκης σας, μία νέα και πλούσια πηγή πληροφοριών.

Το Vital παρέχει καθιερώσεις για όλων των ειδών τα υλικά, έτσι ώστε να διευρύνει την πρόσβαση των χρηστών σε σημαντικές πηγές. Οι πηγές αυτές παλιότερα μπορούσαν να είναι διαθέσιμες μόνο από μία τοποθεσία και σε ένα επιλεγμένο αριθμό χρηστών. Εξαλείφοντας αυτούς τους παραδιοσιακούς περιορισμούς το Vital προσφέρει ίση πρόσβαση σε όλους, από τους επαγγελματίες ερευνητές, μέχρι τους χρήστες που μπαίνουν για ψυχαγωγία.

Συγκεκριμένα, με τη χρήση του Vital:

  • Οι χρήστες της βιβλιοθήκης μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση σε ψηφιακές πηγές, οποιαδήποτε στιγμή, από οπουδήποτε, σε οποιαδήποτε πηγή, μέσω ενός web browser.
  • Οι χρήστες του Vital έχουν στη διάθεσή τους εύχρηστα εργαλεία, ώστε να διευκολύνεται η ψηφιοποίηση όλων των υλικών, συμπεριλαμβανομένων σπάνιων αντικειμένων ή ιστορικών κειμένων.
  • Επιτρέπεται, τέλος και η ταυτόχρονη πρόσβαση σε διαφορετικό περιεχόμενο και metadata, μέσω των ψηφιακών αντικειμένων του Fedora.

Το FedoraTM  είναι ένα λογισμικό ανοιχτού κώδικα και παρέχει όλες τις δυνατότητες που απαιτούνται (αποθήκευση, ευρετηρίαση, καταλογογράφηση, έρευνα και ανάκληση) για να διαχειρίζεται κανείς μεγάλα ψηφιακά κείμενα και εικόνες με πλούσιο περιεχόμενο.