Η εταιρεία VTLS

V-Commerce

Το V-Commerce είναι ο καλύτερος τρόπος για να προσφέρει μία βιβλιοθήκη νέες και βελτιωμένες υπηρεσίες και παράλληλα να έχει και εισοδήματα. Το πρόγραμμα αυτό παρέχει την ευκολία της on-line αγοράς υλικών της βιβλιοθήκης και μία πληθώρα άλλων υπηρεσιών που μπορούν να παρέχονται στους χρήστες έναντι αμοιβής.

Πολύ συχνά οι στόχοι της βιβλιοθήκης περιορίζονται από τις οικονομικές της δυνατότητες. Το V-Commerce είναι ένα ευέλικτο εργαλείο ηλεκτρονικού εμπορίου που έρχεται να δώσει λύσεις στο πρόβλημα αυτό.

Συγκεκριμένα με το πρόγραμμα αυτό η βιβλιοθήκη μπορεί να πουλήσει πηγές που της περισσεύουνε, εσωτερικές δημοσιεύσεις, τοπικού ενδιαφέροντος βιβλία, φωτογραφίες ή άλλες εικόνες και υλικό. Μπορεί ακόμα να ζητήσει την πληρωμή προστίμων και αμοιβών για τη χρήση συγκεκριμένων πηγών, να χρεώσει την εκτύπωση ηλεκτρονικών βιβλίων ή άρθρων ηλεκτρονικών περιοδικών και εικόνων. Με τη χρήση του V-Commerce όλες οι μισθωμένες υπηρεσίες της βιβλιοθήκης μπορούν να πληρωθούν on-line μέσω πιστωτικών καρτών.